Stages in HBO5 Verpleegkunde

Stages organiseren we tijdens het schooljaar volgens een bloksysteem. Steeds enkele weken na elkaar dus.

In module 1 heb je 10 weken les en 6 weken stage, in module 2, 3 en 4 heb je 8 weken les en 8 weken stage en in module 5 heb je 12 weken les en 20 weken stage.

Om maximaal nut te halen uit je stage, krijg je een vakkundige begeleiding door een stagementor van de afdeling waar je stage loopt en een docent van onze school.

Tijdens je stage maak je kennis met alle aspecten van verpleegkunde en zal je ook kennis maken met de verschillende shiften waarin verpleegkundigen werken.

"WERKPLEKLEREN" = COMPETENTIES OEFENEN

Stages maken een essentieel deel uit van de opleiding. Via werkplekleren kan je competenties oefenen in realistische werksituaties en je groeiproces toetsen aan de praktijk. De stagebegeleider gaat een aantal keren per stageperiode samen met jou aan de slag. Bovendien kan je steeds rekenen op de ondersteuning van een stagementor: een ervaren verpleegkundige die werkzaam is op de stageplaats.

DE DIENSTEN WAAR JE STAGE MAG LOPEN

  • module 1: woonzorgcentra, geneeskunde, heelkunde en geriatrie.
  • module 2: woonzorgcentra, geneeskunde, heelkunde en geriatrie.
  • module 3: woonzorgcentra, geneeskunde, heelkunde, geriatrie (psychogeriatrie) en psychiatrie.
  • module 4: woonzorgcentra, geneeskunde, heelkunde, geriatrie (psychogeriatrie) en psychiatrie.
  • module 5: woonzorgcentra, geneeskunde, heelkunde, thuisverpleging en allerhande gespecialiseerde diensten.

Onze laatstejaarsstudenten hebben de mogelijkheid om een buitenlandse stage of een leerzorgtraject te lopen voor de module TV.

In april 2018 vertrokken bijvoorbeeld 6 van onze laatstejaarsstudenten voor 4 weken op buitenlandse stage naar Gambia. Hun avonturen kon je volgen via onze facebookpagina.

Voor de eindstage kan je ook kiezen om samen met een groep medestudenten een deel van een verpleegafdeling zelf te organiseren. Uiteraard word je hier grondig op voorbereid door de verantwoordelijke lectoren en de stagecoördinator.

ONZE STAGEPLAATSEN

We proberen bij de toekenning van stageplaatsen zoveel mogelijk rekening te houden met de bereikbaarheid voor elke student. Voor campus Jette wordt er ook rekening gehouden met de talen die de student spreekt.

Voor de campus van Mechelen situeren de stageplaatsen zich vooral in de regio van Mechelen. Zo bieden we stages aan in ziekenhuizen en zorginstellingen in Mechelen, Duffel, Bonheiden, Reet, Bornem, Willebroek, Vilvoorde, Melsbroek, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Antwerpen, Mortsel, Onze-Lieve-Vrouw-Waver ...

Voor de campus van Jette situeren de stageplaatsen zich in de brede regio rond Jette. Zo bieden we stages aan in Brussel, Vilvoorde, Grimbergen, Meise, Leuven, Halle, Sint-Pietersleeuw, Merchtem, Dendermonde, Asse, Aalst,Leuven ...

Voor de stage thuisverpleging kunnen studenten terecht in hun eigen regio.

Onze laatstejaarsstudenten hebben de mogelijkheid om een buitenlandse stage in Gambia of een leerzorgtraject met meerdere studenten samen te doen.

Je wordt voor alle opties grondig voorbereid door de lectoren en stagecoördinatoren.

VRAGEN OVER DE STAGE?

Vragen over de stage? Contacteer de stagecoördinator van de betrokken campus: